Συντήρηση Συνθετικού χλοοτάπητα

 

 

Συνθετικός χλοοτάπητας | Φροντίδα συνθετικού χλοοτάπητα

Ο Συνθετικός χλοοτάπητας- Freedom grass είναι η φυσική σας επιλογή. Η νέα γενιά των συνθετικών χλοοτάπητων είναι απίστευτα ζωντανή και σχεδόν χωρίς συντήρηση. Δεν χρειάζεται κούρεμα η πότισμα ,λιπάσματα η φυτοφάρμακα. Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι τέλειος για καθημερινή χρήση από τα παιδιά και τα κατοικίδια σας. Τοποθετώντας Συνθετικό χλοοτάπητα στο χώρο σας δεν θα εξοικονομήσετε μόνο χρήμα αλλά θα έχετε περισσότερο  ελεύτερο χρόνο να απολαύσετε ένα περιβάλλον ασφαλή,καθαρό και μοντέρνο.

Φροντίδα συνθετικού χλοοτάπητα | Συντήρηση συνθετικού χλοοτάπητα

Η τοποθέτηση Συνθετικού χλοοτάπητα είναι μια πολύ σημαντική επένδυση χρημάτων. Ακολουθώντας τις οδηγίες συντήρησης μπορείτε να προστατεύσετε την επένδυση σας επεκτείνοντας το χρόνο ζωής του συνθετικού χλοοτάπητα.

Οι παρακάτω οδηγίες είναι το κλειδί που θα σας βοηθήσουν στη σωστή συντήρηση - φροντίδα συνθετικού χλοοτάπητα.

 • Κρατήστε το καθαρό.
 • Βουρτσίστε το τακτικά.
 • Μην κάνετε κατάχρηση.
 • Για κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί να επικοινωνήστε αμέσως με τον προμηθευτή.

1.  Σκονη γυρη και ατμοσφαιρικοι ρυποι:

Οι βροχοπτώσεις είναι το καλύτερο καθαριστικό. Σε περιοχές που η βροχοπτώσεις είναι ελάχιστες μια περιστασιακή εκροή νερού θα είναι ευεργετική για τον καθαρισμό του συνθετικού χλοοτάπητα.

2.  Λεκεδες και αλλες ατελειες!

Οι συνθετικοί χλοοτάπητες Freedom grass έχουν καλή αντοχή στους λεκέδες. Ωστόσο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ειναι όλα τα καθαριστικά ασφαλή για όλο το τάπητα. Μερικά καθαριστικά είναι ασφαλή για τις ίνες μόνο και επιβλαβή για τα άλλα εξαρτήματα του συνθετικού χλοοτάπητα. Ως εκ τούτου οι παράγοντες του καθαρισμού ομαδοποιούνται σε δυο σύνολα:

Απορρυπαντικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άφθονες ποσότητες απευθείας επάνω στην επιφάνεια του συνθετικού χλοοτάπητα. Σ?αυτήν την ομάδα μπαίνουν αυτά τα απορρυπαντικά:

 • Πράσινο σαπούνι.
 • Απλά ''πράσινα'' βιολογικά υλικά.

Για ελαφριά λερωμένες περιοχές μπορεί να είναι απαραίτητος ο καθαρισμός με σφουγγάρι και διάλυμα 5% από χαμηλού αφρισμενου οικιακού απορρυπαντικού (πράσινο σαπούνι) σε ζεστό νερό ακολουθούμενος από μια σχολαστική πλύση με νερό.

Στο δεύτερο σύνολο κατατάσσονται αυτά τα οποία θα πρέπει να εφαρμόζονται με ένα πανί εμποτισμένο με καθαριστικό με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί η διείσδυση των πιθανών επιβλαβών παραγόντων κάτω από την επιφάνεια του συνθετικού χλοοτάπητα.

Για πολύ λερωμένες επιφάνειες και δύσκολους λεκέδες ακολουθούμε τη διαδικασία για ελαφριά λερωμένες περιοχές χρησιμοποιώντας όμως 3% διάλυμα αμμωνίας σε ζεστό νερό ακολουθούμενη από μια σχολαστική πλύση με ζεστό νερό.

Για να εξουδετερώστε την δυσοσμία των ούρων των ζώων εφαρμόστε μείγμα από λευκό αποσταγμένο ξίδι με μια ίση ποσότητα νερού.

Ξεπλένεται καλά με άφθονο νερό μετά την εφαρμογή.

3. Τσιχλες:

Για να αφαιρεθούν υπολείμματα τσίχλας από το συνθετικό χλοοτάπητα εκτός από το διάλυμα του στεγνού καθαρισμού που διαθέτουν τα καθαριστήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι συσκευασίες αεροζόλ του ψυκτικού.

4. Φροντίδα συνθετικού χλοοτάπητα: 

Ο συνθετικός χλοοτάπητας με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να πατηθεί. Πάτημα των ινών μπορεί να συμβεί σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας (πάτημα ποδιών) ειδικά αν οι ίνες έχουν λερωθεί με χώμα ή άλλους εναέριους ρύπους.

Το περιοδικό βούρτσισμα του συνθετικού χλοοτάπητα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της αισθητικής εμφάνισης του συνθετικού χλοοτάπητα. Το βούρτσισμα στην αντίθετη κατεύθυνση με το νήμα θα βοηθήσει την ίνα να σηκωθεί απομακρύνοντας ταυτόχρονα και την σκόνη και τα σκουπίδια. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πότε μεταλλικές βούρτσες ή πολύ σκληρές γιατί αυτές μπορεί να βλάπτουν την δομή της ίνας.

Μην κάνετε κατάχρηση.

Aν και οι συνθετικοί χλοοτάπητες Freedom grass είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχουν κατασκευαστεί από σκληρό ανθεκτικό υλικό ορισμένες προφυλάξεις πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη ζημιών στο συνθετικό χλοοτάπητα.

5. Τα αναμμενα τσιγαρα απαγορευονται:

Ο συνθετικός χλοοτάπητας δεν είναι αγωγός της φωτιάς ωστόσο η φωτιά από τα τσιγάρα μπορεί να προκαλέσει ζημιές στις ίνες καίγοντας και μαζεύοντας τες στο σημείο στο οποίο πέφτει το τσιγάρο.

Αιχμηρά αντικείμενα ή οδοντωτές άκρες δεν πρέπει να τοποθετούνται πάνω στο συνθετικό χλοοτάπητα γιατί μπορεί να το τρυπήσουν ή να σχίσουν το συνθετικό χλοοτάπητα.

 • Πότε μην αφήνετε ένα σταθμευμένο όχημα στο ρελαντί κοντά στο συνθετικό χλοοτάπητα
 • Το νερό από τα συστήματα καταιονισμού μπορεί να αφήσει υπολείμματα ορυκτών κοιτασμάτων τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό στο συνθετικό χλοοτάπητα.
 • Η αντανάκλαση του ηλίου από τα παράθυρα μπορεί επίσης να βλάψει τις ίνες του συνθετικού χλοοτάπητα.
 • Τα μικρά προβλήματα μπορούν να γίνουν μεγάλα προβλήματα αν δεν διορθωθούν έγκαιρα.
 • Το κατάλληλο πρόγραμμα φροντίδας και συντήρησης μπορεί να ενισχύσει την γήρανση την χρησιμότητα και την αισθητική του συνθετικού χλοοτάπητα .
 • Οι παραπάνω συμβουλές φροντίδας και τρόπος συντήρησης του συνθετικού χλοοτάπητα δίνονται  από την κατασκευάστρια εταιρεία συνθετικού χλοοτάπητα.
Μπορείτε να μας καλέσετε για ένα ραντεβού και εξακρίβωση της εργασίας που επιθυμείτε. Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η εταιρεία μας δίνει μεγάλη σημασία στην εγκατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα ακολουθώντας διεθνή πρότυπα. Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι ο επαγγελματισμός, η αφοσίωση στη δουλειά μας και η πολυετής εμπειρία μας. Απώτερος στόχος και καλύτερη διαφήμιση για εμάς αποτελούν οι ευχαριστημένοι μας πελάτες και οι όμορφες δημιουργίες μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Συνθετικό γκαζόν για σκύλους.

Τι είδος συνθετικού γκαζόν ταιριάζει καλύτερα στα σκυλιά; Το συνθετικό γκαζόν για σκύλους έχει εξαιρετική ανθεκτικότητα και πολύ εύκολή αποστράγγιση. [...]

Αντέχει ο τεχνητός χλοοτάπητας σε όλες τις καιρικές συνθήκες;

Οι ακραίες διακυμάνσεις του καιρού δεν αποτελούν πρόβλημα για τον τεχνητό χλοοτάπητα... [...]

ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ

Σύντομα κοντά σας!

Σύντομα θα έχουμε σχόλια πελατών στην ιστοσελίδα μας. Θέλετε να πάρετε μέρος στην αξιολόγηση και να τοποθετήσουμε το σχόλιο σας στη σελίδα μας? Επικοινωνήστε μαζί μας για να φτιάξουμε τo επόμενo επιτυχημένο project για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας!