Γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα - Freedom Grass

POSTED ON Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 BY FREEDOMGRASS.GR

 

Γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα – Freedom Grass

Ο συνθετικός χλοοτάπητας αναπτύχθηκε από χημικούς στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Πρώτα γνωστό ως AstroTurf αφού εγκαταστάθηκε ως αθλητική επιφάνεια στο Houston Astrodome το 1966. Τώρα, 50 χρόνια αργότερα, πάνω από 11.000 αθλητικά γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα χρησιμοποιούνται σε σχολεία, κολέγια, πάρκα και επαγγελματικά γήπεδα στις ΗΠΑ.

Τα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα παιχνιδιού προτιμούνται συχνά σε σχέση με το φυσικό γρασίδι. Αυτο συμβαίνει επειδή είναι ευκολότερα σε θέματα συντήρησης, μακρότερα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποικίλες καιρικές συνθήκες. Η επένδυση της επιφάνειας συμβάλλει επίσης στη μείωση της πιθανότητας τραυματισμών κατά την πρόσκρουση. Ένα από τα πιο δημοφιλή τεχνητά πεδία χλοοτάπητα σήμερα ονομάζεται σύστημα “ΠΛΗΡΩΣΗΣ”. Δηλαδη το ανώτερο στρώμα των τεχνητών ινών καλύπτει μια ακολουθία από απορροφητικό μαξιλάρι, μια στρώση επιπέδωσης και στη συνέχεια το φυσικό συμπαγές υπόστρωμα. Το στρώμα ινών στην κορυφή είναι μερικώς γεμάτο με μικροσκοπικά κοκκία από καουτσούκ, άμμο ή άλλα υλικά που βρίσκονται στη βάση των ινών χλοοτάπητα. Τα σωματίδια βοηθούν στη στήριξη του σωρού χλοοτάπητα, κρατώντας τις ίνες όρθιες. Η πλήρωση και το υποκείμενο απορροφητικό μαξιλάρι μειώνουν επίσης τη δυνατότητα τραυματισμού όταν πέφτουν οι παίκτες.

Βελτιωμένος σχεδιασμός ινών.

Χάρη στην πρόοδο στον σχεδιασμό των ινών, στα προηγμένα υλικά και στις τεχνικές κατασκευής, η νέα γενιά συνθετικών λεπίδων μπορεί να κατασκευαστεί για να ταιριάζει στο χρώμα, την υφή και την αναπήδηση του γρασιδιού που αναπτύσσεται φυσιολογικά στην περιοχή. Όχι μόνο ο συνθετικός χλοοτάπητας φαίνεται φυσικός αλλά δίνει και αίσθηση σαν να “καλλιεργείται” σε τοπικό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, ο συνθετικός χλοοτάπητας αντικαθιστά γρήγορα το χορτάρι ως την επιφάνεια επιλογής για πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει.

Καλύτερα σχέδια ενισχύουν τις ίνες γρασιδιού.

Η ασφάλεια του πεδίου ενισχύεται επίσης από τους καλύτερους σχεδιασμούς των ινών γρασιδιού. Οι διαφορετικές χημικές ουσίες και τα σχήματα των λεπίδων μπορούν να επηρεάσουν τη θερμοκρασία την αναπήδηση και άλλα χαρακτηριστικά απόδοσης. Για παράδειγμα, οι ίνες σχήματος S αντανακλούν το φως του ήλιου ομοιόμορφα. Οπότε ο χλοοτάπητας διατηρεί ομοιόμορφο χρώμα σε μια ηλιόλουστη ημέρα. Η θερμοκρασία της αγωνιστικής επιφάνειας είναι ανησυχητική για τους αθλητές. Σε ζεστό καιρό, ο τεχνητός χλοοτάπητας μπορεί να φτάσει σε θερμοκρασίες έως και 80 βαθμούς Κελσίου . Οι ίνες σχήματος W διαχέουν το φως του ήλιου και θερμαίνουν τις καμπύλες των λεπίδων του. Έτσι μειώνοντας τη συνολική θερμοκρασία του χλοοτάπητα εως και 15 βαθμούς Κελσίου. Οι ”κούφιες” ίνες μπορούν να μειώσουν περαιτέρω τα επίπεδα θερμοκρασίας στο πεδίο.

Πρόσφατες ανησυχίες έχουν λάβει μέρος σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από το πλήρες καουτσούκ πλήρωσης, το πιο κοινό υλικό πλήρωσης που χρησιμοποιείται σε τεχνητά χλοοτάπητα. Ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι το τεμαχισμένο ελαστικό περιέχει καρκινογόνες ούσιες και μπορεί να καταποθεί ή να εισπνευστεί μέσα στο σώμα. Οι “πιο υγιείς” επιλογές για το καουτσούκ ψίχουλα περιλαμβάνουν :

⦁Τα σωματίδια που κατασκευάζονται από τις ανακυκλωμένες εξωτερικές σόλες από αθλητικά παπούτσια, οι οποίες υποτίθεται ότι περιέχουν λιγότερα επικίνδυνα χημικά.

⦁ Θερμοπλαστικά ελαστομερή (TPE) σφαιρίδια που έχουν αισθηση σαν καουτσούκ και μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν.

⦁ Πολυμερή σωματίδια άμμου επικαλυμμένο με ακρυλικό .

⦁ Οργανικό πλήρωμα αποτελούμενο από ίνες κοκκοφοίνικα ή φελλό

Η ύψιστη προτεραιότητα για τις τεχνητές επιφάνειες είναι η ασφάλεια των παικτών. Ειδικά η μείωση των τραυματισμών από την πτώση. Τα συνθετικά συστήματα χλοοτάπητα έχουν τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνουν υψηλότερα ύψη πασσάλων και βαθύτερα κοκκώδη υλικά πλήρωσης σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια μαλακότερη επιφάνεια. ?λλοι παράγοντες που μπορούν να βελτιώσουν την απαλότητα και την απόδοση του πεδίου περιλαμβάνουν τον τύπο του πλαστικού, τον σχεδιασμό της ίνας, την πυκνότητα και το σχέδιο, τις παραμέτρους σχεδιασμού που επηρεάζουν την αντίσταση στην αναπήδηση, την κύλιση και τα συστήματα στρώματος σοκ.

Προστατευτικό σύστημα πρόσκρουσης υποστρώματος.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην τεχνολογία απορρόφησης κραδασμών για τα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα προέρχεται από την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Viconic Sporting, πειραματίζεται με ένα υλικό που χρησιμοποιείται από την αυτοκινητοβιομηχανία για να μειώσει τις επιπτώσεις των συντριβών. Η πολλά υποσχόμενη νέα στρώση απορρόφησης κτυπήματος της Viconic, που μοιάζει με ανθεκτικό περιτύλιγμα με φυσαλίδες, είναι κατασκευασμένη από ελαστικό θερμοπλαστικό υλικό ουρεθάνης που αγκαλιάζει κατά την πρόσκρουση. Ωστόσο, οι απορροφητές ενέργειας (“φυσαλίδες”) δεν αναδύονται κατά την πρόσκρουση. “Αντ ‘αυτού, συντρίβουν κάτω στο 90 τοις εκατό του ύψους τους, απορροφώντας την ενέργεια της πτώσης του παίκτη. Στη συνέχεια ανακάμπτουν στο φυσικό τους σχήμα και είναι έτοιμοι για την επόμενη πτώση”, λέει ο διευθυντής της Viconic της μηχανικής ανάπτυξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

RECENT POSTS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η εταιρεία μας δίνει μεγάλη σημασία στην εγκατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα ακολουθώντας διεθνή πρότυπα. Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι ο επαγγελματισμός, η αφοσίωση στη δουλειά μας και η πολυετής εμπειρία μας. Απώτερος στόχος και καλύτερη διαφήμιση για εμάς αποτελούν οι ευχαριστημένοι μας πελάτες και οι όμορφες δημιουργίες μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Συνθετικό γκαζόν για σκύλους.

Τι είδος συνθετικού γκαζόν ταιριάζει καλύτερα στα σκυλιά; Το συνθετικό γκαζόν για σκύλους έχει εξαιρετική ανθεκτικότητα και πολύ εύκολή αποστράγγιση. [...]

Αντέχει ο τεχνητός χλοοτάπητας σε όλες τις καιρικές συνθήκες;

Οι ακραίες διακυμάνσεις του καιρού δεν αποτελούν πρόβλημα για τον τεχνητό χλοοτάπητα... [...]

ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ

Σύντομα κοντά σας!

Σύντομα θα έχουμε σχόλια πελατών στην ιστοσελίδα μας. Θέλετε να πάρετε μέρος στην αξιολόγηση και να τοποθετήσουμε το σχόλιο σας στη σελίδα μας? Επικοινωνήστε μαζί μας για να φτιάξουμε τo επόμενo επιτυχημένο project για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας!