synthetikos-xlootapitas-freedomgrass

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PURETI

Ο συνθετικός χλοοτάπητας της Freedom Grass – PURETI Technology αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με την SPORTS & LEISURE GROUP NV , μια παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία παραγωγής συνθετικού χλοοτάπητα με έδρα το Βέλγιο. 

Το PURETI είναι μία αόρατη νάνο – επικάλυψη με την οποία εμπλουτίσουμε το συνθετικό γκαζόν. 

Το δραστικό συστατικό είναι το φυσικό διοξείδιο του τιτανίου TiO2 που συνδέεται με τα μόρια του νερού για να αποτρέπει κάθε πιθανότητα ελεύθερων σωματιδίων. Αυτό λειτουργεί μαζί με το φως UV-A ή το άμεσο ηλιακό φως , την υγρασία και τη ροή του αέρα προκαλώντας έτσι μία φωτοκαταλυτική διαδικασία. Το TiO2 δρα μόνο ως καταλύτης και δεν συμμετέχει στην ίδια την διαδικασία, επομένως δεν είναι ούτε βιοκτόνο ούτε φυτοφάρμακο. Η μεγάλη επιφάνεια του συνθετικού χλοοτάπητα εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα

Το Pureti είναι το μοναδικό  φωτοκαταλυτικό προϊόν που δοκιμάστικε με επιτυχία στην κοινοπραξία της ISCAPE https://www.iscapeproject.eu/about/consortium το φιλόδοξο Έργο European Horizon 2020 που στοχεύει στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος των ευρωπαϊκών πόλεων και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Ενσωματώνοντας το Pureti στη διαδικασία παραγωγής συνθετικού χλοοτάπητα μπορούμε να μειώσουμε το οξείδιο του αζώτου (NOX )κατά 70%.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ PURETI

Η κυκλοφορία, η βιομηχανία και η γεωργία παράγουν ατμοσφαιρικούς ρύπους, όπως οξείδια του αζώτου  (NOx) και Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (VOCs). Αυτοί οι ρύποι απειλούν τη γενική υγεία μας και την βιοποικιλότητα της φύσης.

 

Όταν το Pureti έρχεται σε επαφή με το ηλιακό φως, ξεκινά μια φωτοκαταλυτική διαδικασία που χρησιμοποιεί οξυγόνο O 2 και την υγρασία H 2 O του αέρα του περιβάλλοντος για να δημιουργήσει δύο ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες:

Οι υδροξυλικές ρίζες (OH  ) μετατρέπουν τις πτητικές οργανικές ενώσεις σε υδρατμό (2 O) και μια μικρή υπολειμματική ποσότητα CO 2 . Τα υπεροξείδια-ανιόντα (O 2  ) οξειδώνουν το NO X σε αβλαβή ορυκτά νιτρικά που καταναλώνονται και ανακυκλώνονται από τα φυτά.

Η αποτελεσματικότητα καθαρισμού αέρα του  1 (ενός)m2 συνθετικού χλοοτάπητα Pureti, είναι συγκρίσιμη με την επίδραση καθαρισμού του αέρα 1 (ενός) ώριμου δέντρου.

1,7 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη μόλυνση του περιβάλλοντος

ΕΡΕΥΝΑ

Καθαρισμός του αέρα

Έρευνες δείχνουν ότι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα PURETI εξουδετερώνει 199 κιλά NOx ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί στην εκπομπή NΟx  των 34.234,2 αυτοκίνητων EURO 6 που τρέχουν με 20 km την ώρα κάθε μέρα για ένα χρόνο. Αποδεικνύεται επίσης ότι όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια που εκτίθεται στο ηλιακό φως, τόσο μεγαλύτερο είναι το αποτέλεσμα καθαρισμού του αέρα.

Αντιβακτηριδιακό & Αντι-ιικό

Ο τεχνητός χλοοτάπητας Freedom grass – Pureti technology έχει μειωμένη μικροβιακή δράση μακράς διάρκειας. Η φωτοκαταλυτική  του διαδικασία απενεργοποιεί παθογόνα όπως:

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση τραυματισμών υπάρχει μικρότερος κίνδυνος μόλυνσης με παθογόνα που προέρχονται από το χώρο του παιχνιδιού, γεγονός που δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. Η τεχνολογία παρέχει ένα ισχυρό όπλο στη μάχη κατά της μετάδοσης μολυσματικών  ασθενειών. 

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ
FREEDOMGRASS -PURETI TECHNOLOGY

Εξαλείφει την ατμοσφαιρική ρύπανση.
1 (ένα)m2 Συνθετικός χλοοτάπητα – Freedom grass εμπλουτισμένο με Pureti έχει την αποτελεσματικότητα καθαρισμού του αέρα 1(ενός) πλήρως αναπτυγμένου δέντρου.

Αντοχή σε βακτήρια και ιούς

Δεν χρειάζονται βιοκτόνα ή φυτοφάρμακα

Εξαλείφει τις οσμές.
Δεν καλύπτει τις οσμές, τις διασπά. Με την οξείδωση οργανικών συστατικών σε μοριακό επίπεδο